prBAS EN ISO 5530-2:2026
Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
Опште информације
Статус:Пројекат
Број страница:57
Метода усвајања:Proglašavanje
Језик:engleski
Издање:2.
Датум реализације:31.10.2025
Предвиђени датум наредне фазе:13.11.2025
Технички комитет:BAS/TC 43, Храна
ICS:
67.060, Житaрицe, мaхунaркe и прoизвoди oд житaрицa и мaхунaрки
Абстракт
This document specifies a method using an extensograph for the determination of the rheological properties of wheat flour doughs in an extension test. The recorded load–extension curve is used to assess the general quality of flour and its response to improving agents.
The method is applicable to experimental and commercial flours from wheat (Triticum aestivum L.).
NOTE 1 This document is related to ICC 114[5] and AACC Method 54-10[6].
NOTE 2 For dough preparation, a farinograph is used (see 6.2)
Животни циклус
...
Изворни документ и степен усаглашености
EN ISO 5530-2:2025, идентичан
ISO 5530-2:2025, идентичан
Веза са BAS стандардима
Радни материјал
Сaмo члaнoви тeхничкoг кoмитeтa имajу приступ рaднoм мaтeриjaлу. Укoликo стe члaн, мoлимo вac приjaвитe сe сa вaшим нaлoгoм и дoбићeтe приступ дoкумeнтимa. Пријавите се