prBAS EN ISO 5530-2:2026
Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
Opće informacije
Status:Projekt
Broj stranica:57
Metoda usvajanja:Proglašavanje
Jezik:engleski
Izdanje:2.
Nadnevak realizacije:31.10.2025
Predviđeni nadnevak naredne faze:13.11.2025
Tehnički komitet:BAS/TC 43, Hrana
ICS:
67.060, Žitarice, mahunarke i proizvodi od žitarica i mahunarki
Apstrakt
This document specifies a method using an extensograph for the determination of the rheological properties of wheat flour doughs in an extension test. The recorded load–extension curve is used to assess the general quality of flour and its response to improving agents.
The method is applicable to experimental and commercial flours from wheat (Triticum aestivum L.).
NOTE 1 This document is related to ICC 114[5] and AACC Method 54-10[6].
NOTE 2 For dough preparation, a farinograph is used (see 6.2)
Životni ciklus
...
Izvorni dokument i stepen usklađenosti
EN ISO 5530-2:2025, identičan
ISO 5530-2:2025, identičan
Veza sa BAS standardima
Radni materijal
Samo članovi tehničkog komiteta imaju pristup radnom materijalu. Ukoliko ste član, molimo prijavite se sa vašim nalogom i dobićete pristup dokumentima. Пријавите се