prBAS EN 16466-1:2026

Food authenticity - Isotopic analysis of acetic acid and water in vinegar - Part 1: 2H-NMR analysis of acetic acid


Опште информације
Статус:Пројекат
Број страница:17
Метода усвајања:Proglašavanje
Језик:engleski
Издање:2.
Датум реализације:13.11.2025
Предвиђени датум наредне фазе:10.03.2026
Технички комитет:BAS/TC 43, Храна
ICS:
67.220.10, Mирoдиje и зaчини

Абстракт
This document specifies an isotopic method to control the authenticity of vinegar and food containing vinegar as an ingredient (for example Aceto Balsamico di Modena), with a density below 1,28 g/cm3. This method is applicable on acetic acid of vinegar (from wine, cider, agricultural alcohol, etc.) in order to characterize the botanical origin of acetic acid and to detect adulterations of vinegar using synthetic acetic acid or acetic acid from a non-allowed origin (together with the method described in EN 16466 2). The isotopic analysis of the extracted acetic acid by 2H-NMR is based on a similar method already normalized for wine analysis[10].

Животни циклус
...

Изворни документ и степен усаглашености
EN 16466-1:2024, идентичан

Веза са BAS стандардима

Радни материјал

Сaмo члaнoви тeхничкoг кoмитeтa имajу приступ рaднoм мaтeриjaлу. Укoликo стe члaн, мoлимo вac приjaвитe сe сa вaшим нaлoгoм и дoбићeтe приступ дoкумeнтимa. Пријавите се