prBAS ISO 20948:2026
Vegetable fats and oils — Determination of aflatoxins B1, B2, G1 and G2 by immunoaffinity column clean-up and high-performance liquid chromatography
Опште информације
Статус:Пројекат
Број страница:23
Метода усвајања:Korice
Језик:engleski
Издање:1.
Датум реализације:31.10.2025
Предвиђени датум наредне фазе:13.11.2025
Технички комитет:BAS/TC 43, Храна
ICS:
67.200.10, Живoтињскe и биљнe мaсти и уљa
Абстракт
This document specifies a method for the determination of the aflatoxins B1, B2, G1 and G2 in vegetable fats and oils, including peanut oil, sesame oil, olive oil, corn oil, sunflower oil, rapeseed oil and coconut oil, using immunoaffinity column clean-up and high-performance liquid chromatography with post-column derivatization.
The limits of quantification for the aflatoxins B1, B2, G1 and G2, and for the sum of aflatoxins B1, B2, G1 and G2, are 1 μg/kg, 0,25 μg/kg, 0,5 μg/kg, 0,25 μg/kg and 1 μg/kg, respectively.
The validation was carried out over the following concentration ranges:
— aflatoxin B1 = 1 μg/kg to 20 μg/kg;
— total aflatoxins = 2 μg/kg to 52 μg/kg.
Животни циклус
...
Изворни документ и степен усаглашености
ISO 20948:2024, идентичан
Радни материјал
Сaмo члaнoви тeхничкoг кoмитeтa имajу приступ рaднoм мaтeриjaлу. Укoликo стe члaн, мoлимo вac приjaвитe сe сa вaшим нaлoгoм и дoбићeтe приступ дoкумeнтимa. Пријавите се