psBAS ISO/TS 17996:2025

Сир - Одређивање реолошких својстава путем једноосне компресије при константној брзини истискивања


Опште информације
Статус:Пројекат
Број страница:22
Метода усвајања:Korice
Језик:engleski
Издање:1.
Датум реализације:05.06.2025
Предвиђени датум наредне фазе:06.06.2025
Технички комитет:BAS/TC 43, Храна
ICS:
67.100.30, Сир

Абстракт
This document specifies a method for the determination of rheological properties by uniaxial compression at constant displacement rate in hard and semi-hard cheeses. The method provides standard conditions for sampling and testing, for data representation and general principles of calculation. NOTE       Sampling can be difficult with some cheese varieties, e.g. caused by shortness, brittleness, stickiness and soft consistency. In these cases, reliable results cannot be achieved.

Животни циклус
...

Изворни документ и степен усаглашености
ISO/TS 17996:2023, идентичан

Веза са BAS стандардима

Радни материјал

Сaмo члaнoви тeхничкoг кoмитeтa имajу приступ рaднoм мaтeриjaлу. Укoликo стe члaн, мoлимo вac приjaвитe сe сa вaшим нaлoгoм и дoбићeтe приступ дoкумeнтимa. Пријавите се