Prikazano 1-20 od 34 stavki.
Oznaka standardaFaza izradeBAS/TCDatum realizacijePredviđeni datum naredne faze
  
prBAS Glasanje o sistemskom preispit. ISO standarda:
00.99BAS/TC 4311.05.202211.07.2022
prBAS Glasanje operiodičnom preispit. BAS standarda:
00.99BAS/TC 4311.07.202206.07.2022
prBAS CEN/TS 17697:2024
Hrana za životinje - Metode uzorkovanja i analize - PFGE tipizacija laktobacila, pediokoka, enterokoka i bacila u hrani za životinje
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN 12983-1:2024
Posuđe za kuhanje - Posuđe u domaćinstvu za kuhanje na štednjaku, kuhalu ili rešetki grijača -Dio 1: Opšti zahtjevi
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN 12983-2:2024
Posuđe za kuhanje - Posuđe u domaćinstvu za kuhanje na štednjaku, kuhalu ili rešetki grijača -Dio 2: Opšti zahtjevi za posuđe od keramike i stakleni poklopac
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN 15634-3:2024
Prehrambeni proizvodi - Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije - Dio 3: Lješnik (Corylus avellana) - Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci u čokoladi PCR-om u realnom vremenu
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN 15634-4:2024
Prehrambeni proizvodi - Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije - Dio 4: Kikiriki (Arachis hypogaea) - Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci u čokoladi PCR-om u realnom vremenu
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN 15634-5:2024
Prehrambeni proizvodi - Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije - Dio 5: Bijela slačica (Sinapis alba) i soja (Glicin max) - Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci u barenoj kobasici PCR-om u realnom vremenu
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN 17683:2024
Hrana za životinje - Metode uzorkovanja i analize - Određivanje pirolizidinskih alkaloida u hrani za životinje LCMS/MS metodom
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN 17851:2024
Prehrambeni proizvodi - Određivanje elemenata i njihovih hemijskih vrsta - Određivanje Ag, As, Cd, Co, Cr, Cu, Mn, Mo, Ni, Pb, Se, Tl, U i Zn u hrani spektrometrijom masa uz induktivno spregnutu plazmu (ICP-MS) nakon razgradnje pod pritiskom
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN 17853:2024
Hrana za životinje: Metode uzorkovanja i analize - Određivanje intaktnih glukozinolata u krmivima i krmnim smjesama metodom LC-MS/MS
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 10272-1/A1:2024
Microbiology of the food chain - Horizontal method for detection and enumeration of Campylobacter spp. - Part 1: Detection method - Amendment 1: Inclusion of methods for molecular confirmation and identification of thermotolerant Campylobacter spp., the use of growth supplement in Preston broth and changes in the performance testing of culture media
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 10272-2/A1:2024
Mikrobiologija u lancu hrane - Horizontalna metoda za detekciju i brojanje Campylobacter spp. - Dio 2: Tehnika brojanja kolonija - Amandman 1: Uključivanje metoda za molekularnu potvrdu i identifikaciju termotolerantnih Campylobacter spp., upotreba dodatka za rast u Preston bujonu i promjene u ispitivanju performansi hranjivih podloga
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 11746:2024
Riža – Određivanje biometričkih karakteristika zrna
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 15213-1:2024
Mikrobiologija u lancu hrane - Horizontalna metoda za dokazivanje i određivanje broja Clostridium spp. – Dio 1: Određivanje broja sulfitreducirajućih Clostridium spp. tehnikom brojenja kolonija
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 16654/A2:2024
Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Horizontalna metoda za dokazivanje prisutnosti Escherichia coli O157 - Amandman 2: Uključivanje ispitivanja performansi svih hranjivih podloga i reagensa
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 18743/A1:2024
Mikrobiologija lanca hrane - Detekcija prisutnosti Trichinella Larvae u mesu metodom vještačke digestije – Amandman 1: Istraživanja za validaciju metode s izvedbenim karakteristikama
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 20813:2024
Analiza molekularnim biomarkerima - Metode analize za detekciju i identifikaciju životinjskih vrsta u hrani i prehrambenim proizvodima (metode zasnovane na nukleinskoj kiselini) - Opšti zahtjevi i definicije
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 2171:2024
Žitarice, mahunarke i sporedni proizvodi – Određivanje ukupnog sadržaja pepela spaljivanjem
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024
prBAS EN ISO 21872-1/A1:2024
Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za određivanje Vibrio spp. – Dio 1: Detekcija potencijalno enteropatogenih Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae i Vibrio vulnificus – Amandman 1: Uključivanje ispitivanja učinkovitosti hranjivih podloga i reagensa
10.99BAS/TC 4315.11.202328.03.2024