| Oblast standardizacije | Hemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
| Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
| Termin (EN) | organization |
| Definicija (EN) | group of people and facilities with an arrangement of responsibilities, authorities and relationships
NOTE 1 An organization may consist of one person.
NOTE 2 An organization can be public or private. |
| Termin (FR) | |
| Definicija (FR) | |
| Termin (DE) | |
| Definicija (DE) | |
| Termin (BS) | organizacija |
| Definicija (BS) | skup ljudi i opreme sa uređenim odgovornostima, ovlaštenjima i odnosima.
NAPOMENA 1 Organizacija može imati jednog uposlenog.
NAPOMENA 2 Organizacija može biti društvena ili privatna. |
| Termin (HR) | |
| Definicija (HR) | |
| Termin (SR) | |
| Definicija (SR) | |
| Datum | 2016-01-27 |
| Standardi | BAS ISO 22005:2010 |
|---|