prBAS EN 17972:2026

Food authenticity - Food authenticity and fraud - Concepts, terms and definitions


Opće informacije
Status:Projekt
Broj stranica:12
Metoda usvajanja:Proglašavanje
Jezik:engleski
Izdanje:1.
Nadnevak realizacije:13.11.2025
Predviđeni nadnevak naredne faze:10.03.2026
Tehnički komitet:BAS/TC 43, Hrana
ICS:
01.040.67, Prehrambena tehnologija (Rječnici)
65.120, Tvari za hranjenje životinja
67.020, Procesi u prehrambenoj industriji
67.050, Opće metode za ispitivanje i analizu prehrambenih proizvoda

Apstrakt
This document provides technical definitions of terms relating to authenticity and fraud when referring to food products. All terms and definitions are in the context of food supply chains, but most of them can also be applied when referring to feed products and the feed supply chain.

Životni ciklus
...

Izvorni dokument i stepen usklađenosti
EN 17972:2024, identičan

Radni materijal

Samo članovi tehničkog komiteta imaju pristup radnom materijalu. Ukoliko ste član, molimo prijavite se sa vašim nalogom i dobićete pristup dokumentima. Пријавите се