| Oblast standardizacije | Hemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
| Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
| Termin (EN) | CCP critical control point |
| Definicija (EN) | 〈food safety〉 step at which control can be applied and is essential to prevent or eliminate a food safety hazard (3.3) or reduce it to an acceptable level
NOTE Adapted from Reference [11]. |
| Termin (FR) | |
| Definicija (FR) | |
| Termin (DE) | |
| Definicija (DE) | |
| Termin (BS) | CCP kritična kontrolna tačka |
| Definicija (BS) | ‹sigurnost hrane› korak u kojem se kontrola može primijeniti i bitna je za sprečavanje ili uklanjanje opasnosti za sigurnost hrane (3.3) ili smanjenje na prihvatljiv nivo.
NAPOMENA Prilagođeno iz reference [11]. |
| Termin (HR) | |
| Definicija (HR) | |
| Termin (SR) | |
| Definicija (SR) | |
| Datum | 2016-01-27 |
| Standardi | BAS EN ISO 22000:2010 |
|---|