| Oblast standardizacije | Temeljni standardi
|
| Tehnički komitet | BAS/TC 3- Upravljanje kvalitetom i osiguranje kvalitete |
| Termin (EN) | variety control |
| Definicija (EN) | selection of the optimum number
of sizes or types of products, processes
or services to meet prevailing
needs
NOTE Variety control is usually concerned
with variety reduction. |
| Termin (FR) | gestion de la diversité (limitation de la variété) |
| Definicija (FR) | |
| Termin (DE) | Verminderung der Vielfalt |
| Definicija (DE) | |
| Termin (BS) | ograničavanje raznolikosti |
| Definicija (BS) | izbor optimalnog broja veličina i
tipova proizvoda, procesa ili usluga
da bi se zadovoljile najvažnije
potrebe
NAPOMENA Ograničavanje raznolikosti
obično se odnosi na smanjenje
raznolikosti |
| Termin (HR) | |
| Definicija (HR) | |
| Termin (SR) | |
| Definicija (SR) | |
| Nadnevak | 2016-02-07 |
| Standardi | BAS EN 45020:2009 |
|---|