Glossary of standardization terms

Standardization fieldBasic standards
Technical committeeBAS/TC 3- Quality management and quality assurance
Term (EN)quality improvement
Definition (EN)part of quality management (3.3.4) focused on increasing the ability to fulfil quality requirements (3.6.5) Note 1 to entry: The quality requirements can be related to any aspect such as effectiveness (3.7.11), efficiency (3.7.10) or traceability (3.6.13).
Term (FR)
Definition (FR)
Term (DE)
Definition (DE)
Term (BS)poboljšavanje kvaliteta
Definition (BS)dio upravljanja kvalitetom (3.3.4) fokusiran na povećanje sposobnosti za ispunjenje zahtjeva za kvalitet NAPOMENA 1 u vezi s ovom tačkom: Zahtjevi za kvalitet mogu biti povezani s bilo kojim aspektima kao što su efektivnost (3.7.11), efikasnost (3.7.10) ili sljedivost (3.6.13)
Term (HR)poboljšanje kvalitete
Definition (HR)dio upravljanja kvalitetom (3.3.4) usmjeren na povećanje sposobnosti za ispunjenje zahtjeva za kvalitet NAPOMENA 1 u vezi s ovom točkom: Zahtjevi kvaliteta mogu biti povezani s bilo kojim aspektima kao sto su djelotvornost (3.7.11), učinkovitost (3.7.10) ili sljedivost (3.6.13)
Term (SR)пoбoљшaвaњe квaлитeтa
Definition (SR)диo упрaвљaњa квaлитeтoм (3.3.4) фoкусирaн нa пoвeћaњe спoсoбнoсти зa испуњeњe зaхтjeвa зa квaлитeт Нaпoмeнa 1 у вeзи с oвoм тaчкoм: Зaхтjeви зa квaлитeт мoгу дa буду пoвeзaни с билo кojим aспeктимa кao штo су eфeктивнoст (3.7.11), eфикaснoст (3.7.10) или слeдљивoст (3.6.13)
Date2015-12-16
StandardsBAS EN ISO 9000:2015
BAS EN ISO 9000:2017
BAS EN ISO 9000:2017